A zsalúzia általános bemutatása


A zsalúzia egy praktikus és esztétikus árnyékoló rendszer, amelyet ablakok, erkélyajtók vagy teraszajtók előtt alkalmaznak. Az egyes lapokból álló zsalúzia panelek lehetővé teszik a fény beállítását és a magánélet védelmét.

Fajtái

Alumínium zsalúzia. Tartós és könnyű anyagból készült. Alumínium konstrukció rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, így kültéri felhasználásra is ideális.

Fa zsalúzia. Klasszikus megjelenésű, természetes anyagból készült árnyékoló. Kiválóan illeszkedik a hagyományosabb vagy rusztikus stílusú otthonokba.

Műanyag zsalúzia. Könnyű, könnyen karbantartható és ellenálló anyag. Ideális beltéri és kültéri felhasználásra is.

Textil zsalúzia. Modern és kreatív megoldás, amely textilanyagból készült panelekből áll. A színes és mintás változatok számos dekorációs stílushoz alkalmazkodnak.

Típusok

Vízszintes zsalúzia. Az alumínium vagy fa lapok vízszintesen helyezkednek el. Ezek a legelterjedtebb típusok és sokféle színben és méretben elérhetők.

Függőleges zsalúzia. A lapok függőlegesen helyezkednek el, ideálisabb nagy ablakok vagy tolóajtók esetén.

Kézi vagy automata vezérlés. A zsalúzia lapjait kézi vagy motoros vezérléssel lehet állítani. Az automata rendszerek lehetővé teszik a távvezérlést vagy időzített programozást.

Árak

Az árak jelentősen változhatnak a típustól, mérettől, anyagtól és egyéb extra funkcióktól függően. Általánosságban elmondható, hogy az alumínium és műanyag zsalúziák általában középáron vagy olcsóbban elérhetők, míg a fa és textil változatok magasabb árszegmensen helyezkednek el. Az automatizált vezérlés és egyéb extra funkciók további költségeket jelenthetnek. Érdemes több ajánlatot kérni, hogy a kívánt típust és méretet megfelelő áron választhassuk ki.

Ajánló:

https://topredony.hu/termek/zsaluzia/