Mennyibe kerül a rendszerüzemeltetés manapság?


Amikor valaki rendszergazda céget választ, fontos tisztában lennie azzal, hogy milyen árakra, költségekre érdemes számítani. Mégis, mi jellemzi a jó rendszergazda cégeket, mennyit kér a munkájáért egy jó szakember, mire számíthatunk a pénzünkért cserébe? Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb kérdéseket és tényeket cégvezetők számára.

Mik a legfőbb feladatok?

A rendszerüzemeltető szakember feladata, hogy a szervereket karbantartsa, azok helyes beállításáról gondoskodjon, valamint, hogy a hardver infrastruktúra kiépítését elvégezze. Az üzemeltetés nagy felelősség – köszönhetően annak, hogy rengeteg személyes információ, adat és üzleti titok megőrzéséről kell gondoskodnia a szakembernek.

Mit jelent a külsős cég?

A külsős cégek a legkényelmesebb megoldás kisvállalkozók számára – köszönhetően annak, hogy nem kell egy egy külön személyt alkalmazni arra a feladatmennyiségre, amire szükség lenne. A külsős vállalkozó a felügyeltet elvégzi egy teljes állású kolléga díjának mindössze töredékéért.

Hogyan végzik ezt a munkát hatékonyan?

A távfelügyelet külön szakmai szemléletet és tudást igényel. Ennek köszönhetően kifejezetten fontos tisztában lenni azzal, hogy hogyan kell ezt a felügyeletet hatékonyan végezni – a felügyeleti munka rendkívül sokrétű gondolkodást igényel a szakember részéről.

Mennyibe kerül a külsős szakértő díja?

Nagyjából 12-20.000 Ft / óra díjon dolgoznak ezek a külsős cégek, vagy átalanydíjas jelleggel működnek együtt a különféle vállalkozásokkal. Ennek köszönhetően nagy szórás figyelhető meg a különféle cégek szakmai színvonala között.

Ajánlatkérés – Hunet Kft: https://hunet.hu/elerhetosegek/