Ezek lesznek a feladataid, ha mérnökként fogsz dolgozni

Ezek lesznek a feladataid, ha mérnökként fogsz dolgozni

A mérnöki munka rendkívül sokszínű és változatos. Egy közös van bennük: a jó fizetés és a nagy felelősség. Ahhoz, hogy tényleg színvonalas és igényes munkavégzés jellemezzen minket, feltétlenül fontos, hogy megfelelő előképzettséggel, diplomákkal kerüljünk ki a munkaerőpiacra. Ez után pedig elengedhetetlen, hogy el tudjuk dönteni, hogy pontosan milyen munkakörben szeretnénk dolgozni.

Milyen diploma kell a gépészmérnöki munkákhoz?

Igazából semmilyen. A munkavégzés nincs diplomához kötve, jogilag nem kötelező, de a gyakorlatban kizárólag akkor fogunk tudni munkába állni, ha megfelelő előképzettséggel, minimum technikusi, de inkább mérnöki diplomával rendelkezünk.

Melyik felsőoktatási intézmény a legjobb döntés?

Magyarországon a BME és az Óbudai Egyetem a legjobb felsőoktatási intézmények a műszaki szakképzés területén. Hatalmas szaktudású mérnökök oktatnak itt, és a gépelemek, CNC technológia, szerviz technológia, gyártási-és anyagismereti tárgyak is megfelelő szigorral vannak számon kérve.

Mennyi idő, míg mérnökké válik az ember?

A BSC képzési idő 3.5 év, míg az MSC két év. De onnantól kezdve beszélhetünk mérnökről, hogy az egyén megfelelő tapasztalatot szerzett az ipar különböző területein. Ehhez szükséges az, hogy az ember minél több cégnél, minél több munkakörben megforduljon – például, érdemes lehet magunkat kipróbálni beszállítóként, kivitelezőként, tervezőként vagy programozóként is.

Mekkora felelősség van az ipari munkákban?

Alapvetően nagy felelősség, hiszen olyan gépeket kell tervezni, amelyek humán tekintetben is megfelelőek. Egy konnektor használata nem lehet veszélyes, mert akkor agyonvághat valakit az áram. De az sem szerencsés, ha egy autó szétesik menet közben, ez akár emberek halálához is vezethet a későbbiekben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.