Táplálékkiegészítők – mit nyerhetsz, ha szeded őket Te is?

Táplálékkiegészítők – mit nyerhetsz, ha szeded őket Te is?

Egy sportolónak kiemelkedően fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, vitamint, nyomelemet juttasson be a szervezetébe. Annál is inkább, hiszen ezek nélkül szinte lehetetlen az élmezőnybe kerülni: ezeknek a megfelelően rendszeres szedése, bejuttatása ráadásul teljesen legálisan megtehető a különféle doppingszerekkel ellenben.

Még hétköznapi emberként és laikus sportolóként is nagyon fontos ezekről megfelelő mennyiségben gondoskodni. Hiszen, az egészségtelen életmód mindig megbosszulja magát: ha nem figyelünk oda, akkor előbb-utóbb betegek leszünk, legyengülünk, ami a mindennapi teljesítményünkön is meglátszik majd.

Mi az a táplálékkiegészítő?

A táplálékkiegészítő egy olyan speciális étel (akár tabletta, kapszula, valamilyen ital formájában), amely rendkívül egészséges, és kiemelkedően sokat tartalmaz valamilyen vitaminból, nyomelemből, illetve, a szervezet számára nélkülözhetetlen kellékből.

Rengeteg fajtája ismert: protein szeletektől kezdve egészen a vitaminokig mindent ide sorolhatunk, általában valamivel magasabb árú élelmiszerek, mint a hagyományos, boltban kapható termékek – cserébe az extrán kiemelkedő minőségért.

Mik a legfontosabb táplálékkiegészítők?

A vitaminok és ásványi anyagok a szervezetünk helyes és egészséges működésében kiemelkedő szerepet játszanak. Télen is megfelelő hangsúlyt kell fektetni a C, D és B-vitamin bejuttatására. Az Omega 3 zsírsav kapszulák és hal formájában juttatható be a szervezetünkbe, nagyszerűen elősegíti a tanulást és a tanulékonyságot.

A kreatin az izomsejtek megfelelő épüléséért felel, habár az emberi szervezet bizonyos mértékben képes magától is előállítani. Kutatók úgy gondolják, hogy a rendszeres, megfelelő mennyiségű bevitele elősegítheti a sportteljesítmény növelését.

A különféle fehérjeporok pedig a fehérje megfelelő mennyiség bejuttatásáról gondoskodnak: a húsfélék nem mindig nyújtanak megfelelő lehetőséget erre.

Ajánló: látogassunk el a Nutri8 tápláékkiegészítő webáruházba.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.