Vásárolj Te is a Böllérshoptól – hamarosan itt a vágási szezon!

Vásárolj Te is a Böllérshoptól – hamarosan itt a vágási szezon!

Hamarosan itt a disznóvágás ideje. A kocák meghíztak, hamarosan lehet őket vágni is – mondják sokan. Való igaz, hogy a disznóvágás igazi élmény: de kizárólag akkor fogunk tudni jól és sikeresen dolgozni, ha ehhez megfelelő felszerelés-és szerszámarzenálunk is lesz.

Mire lesz szükségünk mindenképp, melyek azok az eszközök, melyek gyakorlatilag kötelezőek, és melyek azok, melyek erősen ajánlottak azok számára, akik szeretnének disznót vágni.

Hentes kések

A kések arra használhatók fel, hogy a húst fel tudjuk darabolni, szeletelni, a csontozási munkákat hatékonyan el tudjuk látni. Minden eszköz más és más: vannak kifejezetten aprításra, erősebb vágásra és csontozásra alkalmas készközök. A hentesipari bárdok például arra valók, hogy erősebb, akár csontos részeket aprítsunk darabokra.

Klipszelő

Az elkészült húspépet valahogy be kell tölteni a műbélbe. Erre való a klipszelő: a belet könnyedén, gondok nélkül be tudjuk kötözni. Érdemes kézi fogót vagy gépet használni, mindkettő nagyon jól használható, ha szakszerűen bánnak vele.

Kolbásztöltő gép

A kolbászok megfelelő és gyors, pontos betöltése kolbásztöltő gépekkel valósulhat meg a legegyszerűbben. Persze kézileg is lehet tölteni, de ez nem fog olyan pontos eredményt szolgálni, és előfordulhatnak nagyobb hézagok is a végtermékben.

Védőkesztyű

A védőkesztyű a sérülések, esetleges ujjvesztés ellen nyújthat védelmet. A fertőzés veszélye kifejezetten nagy lehet: ezért is szükséges, hogy valamilyen módon mindig védekezzünk az esetleges vágásokkal szemben. A használata nem kötelező, de erősen ajánlott azoknak, akik szeretnének biztonságban lenni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.